Open haard

Gisteravond kregen we nog een onverwachte verrassing, het Noorderlicht!! In de loop van de avond kwamen er op internet steeds meer Aurora meldingen voorbij met een hoge index…….het Noorderlicht zou in Engeland te zien zijn. We geloven er niet meer in, het is bewolkt en het gaat vanavond regenen. Als we dan toch even buiten staan zien we wat sterren en het lijkt het wel of we een rode gloed zien net boven de bergen; we kijken elkaar aan, vragen of de ander het ook gezien heeft en het antwoord is ja, we zijn niet gek. Ik pak mijn fototoestel en maak een foto, het ultieme bewijs of we het goed hebben gezien.

En ja hoor, we zien wat rood en groen op de foto verschijnen. Het is wel bewolkt, maar helder genoeg om het Noorderlicht te zien. Daar gaan we weer, spullen pakken, jassen aan en op naar de uitkijktoren. Na een kwartiertje gaan we weer naar binnen, de bewolking wordt steeds dikker en het is best fris om zo even buiten te staan. We zijn amper binnen en we horen de regen tegen de ramen kletteren, we hebben geluk gehad…….

Vandaag doen we niet veel. Na gisteravond het weerbericht gezien te hebben, besluiten we om de dag thuis door te brengen. We zitten precies in een regengebied wat heel de dag duurt. En er komt wind, heeeeeeeeeel veel wind. Op de site van de BBC weather geven ze ongelofelijk hoge windsnelheden op. Het blijkt een foutje te zijn, gelukkig maar, anders hadden we het niet overleefd.

We lezen wat en ik pak in de loop van de middag een legpuzzel erbij. Die blijkt wat lastiger te zijn dan vooraf gedacht, nu krijg ik pas vakantie-stress; die puzzel moet nog af voordat we hier weg gaan, ik moet mijn boek nog uitlezen en ook the Great British Bake Off nog kijken……….

Het weer valt uiteindelijk toch mee, de meeste regen is vannacht gevallen, in het riviertje dat langs het huis loopt, staat twee keer zoveel water dan gister. We zijn benieuwd hoe hoog het water staat als het hier een week geregend heeft. Desalniettemin valt er ook overdag af en toe een bui, maar wij zitten lekker warm bij de open haard……..

Weer: af en toe een bui, bewolking, weinig wind, 10 graden

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!