Fort William

Gisteravond nemen we nog even de plannen door voor vandaag; we hebben nog wel wat op ons lijstje staan, maar hoe ver is dat rijden? We komen er al snel achter dat het 2,5 uur rijden is, enkele reis en dan hebben we nog niets gezien en zijn we de auto nog niet uit geweest. Aangezien je op de wegen hier alle aandacht erbij moet houden vanwege de vele bochten, zijn we er snel uit: we doen het niet, want dan wordt het wel een hele lange, vermoeiende dag en we zijn tenslotte op vakantie.

Het is koud en helder als we even later buiten staan, dus Dave besluit om een startrail te gaan maken, we kunnen morgen toch uitslapen, dus het maakt niet uit hoe laat we op bed liggen. Even kort voor diegenen die niet weten wat een startrail is: lichtsporen vastleggen wanneer je voor een langere periode foto’s maakt van een heldere, nachtelijke hemel.
Dave kijkt nog even hoe alles ingesteld moet worden en zet zijn camera neer bij de uitkijktoren. Nu wachten, de camera doet zijn werk wel terwijl wij lekker warm binnen zitten. Na een paar uur gaan we eens kijken of het gelukt is, en ja hoor, er zijn 230 foto’s gemaakt. Nu alleen alles nog zo in elkaar knutselen dat er een goede foto uitkomt, maar dat is een klusje voor morgen. Het is ondertussen 02.00 uur als we ons bed ingaan…….

Na het uitslapen en ontbijt, gaan we Fort William verkennen en gelijk de laatste boodschappen doen. Ook nog even langs Home Bargains voor een nieuw leesbrilletje voor Dave en een Jack Skellington beker voor mij. Dan op naar het centrum, maar dat valt tegen…….een hoop verlopen, foute souvenirwinkels, nog niet eens een gezellige tea-room om een taartje te eten. Het hoogtepunt was een hele leuke sokkenwinkel, een Whisky-shop en een boekwinkel. Ze verkopen trouwens wel hele vreemde boeken hier, yoga voor mannen in kilt……
De enige mannen die we hier in kilt zien zijn trouwens allemaal gidsen met busjes vol toeristen, waarschijnlijk denken zij dat alle mannen er zo bijlopen in Schotland.

We doen de laatste boodschappen en kijken even of de kermis nog wat is, die wordt opgebouwd naast de parkeerplaats. Een paar dagen geleden hadden we al verschillende wagens zien rijden en vandaag zagen we de aanplakbiljetten ervan, vanavond gaat het gebeuren. Misschien ook wel leuk om binnenkort eens te gaan kijken. Maar ook dit is niet zoals we het bij ons kennen. Het letterlijke hoogtepunt van de kermis is het reuzenrad, wat maar een paar meter hoog is, het is wel duidelijk dat deze kermis echt voor kinderen is, die zullen het ongetwijfeld helemaal naar hun zin hebben.

Thuis gekomen zetten we zelf maar een bak koffie en thee, het is echt weer voor wat warms. Het wordt steeds bewolkter en er valt al wat regen. De komende dagen zal het binnen overleven worden waarschijnlijk, want de weersvoorspellingen zijn niet best……..

Weer: zon, bewolkt, koud, weinig wind, beetje regen, 9 graden








Reacties

Reacties

appie

maar bij ons loopt toch ook iedereen op klompen en hebben we tulpen op de tafel staan en eten we alleen kaas!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!