River Fae Cottage
We liggen al vroeg onder de wol op zondagavond; de wekker staat op scherp op een onmogelijke tijd (02.30 uur), want we vliegen al vroeg naar onze vakantiebestemming voor dit jaar: Schotland. Daar doen we het rustig aan, geen rondreis en iedere dag je koffer weer pakken en ook geen camper die met slecht weer al snel veel te klein is voor al die zeiknatte kleren die moeten drogen, maar we hebben een huisje gehuurd waar we twee weken blijven zitten en van daar uit gaan we de omgeving eens goed verkennen.
Om half negen, plaatselijke tijd, zijn wel al op Edinburgh Airport. We worden snel weer herenigd met onze koffers, die zijn gelukkig met dezelfde vlucht meegegaan, iets waar je de laatste tijd je
vraagtekens wel eens bij kan hebben.
De huurauto is ook snel gevonden, het is weer een vreselijk grote bak (waar we niet om gevraagd hebben), dus ook dat wordt ook weer even wennen hoeveel plek deze inneemt op een parkeerplaats.
Gelukkig ligt het vliegveld aan de goede kant van Edinburgh en laten we de drukte van de stad snel achter ons. Dave zijn rijkunsten worden gelijk goed op de proef gesteld met een stelletje
rotondes, maar het went alweer snel.
Na een klein uur rijden komen we aan in Callander, een klein stadje waar we al twee keer eerder zijn geweest. Ook nu besluiten we om de auto even de kant te zetten om even onze benen te strekken,
even wat te eten en te drinken en een wc op te zoeken. En ja hoor, we zijn de auto nog niet uit en het begint te regenen. Er heerst een vloek op Callander; de eerste keer dat we hier waren, stormde
het zo hard, dat de bomen over de weg lagen en de tweede keer zijn we tijdens het wandelen zo zeiknat geregend dat we een halve vijver achtergelaten hebben in het cafeetje waar we toen wat
gedronken hebben. Nu doen we een klein rondje en zoeken snel de auto weer op.
We rijden verder en komen dan bij Glen Coe, een vallei in de Schotse Hooglanden, de vallei is in de ijstijd door een gletsjer uitgesleten. Het uitzicht is werkelijk prachtig, ondanks de laaghangende bewolking. We zien een drukke parkeerplaats met een fantastisch uitzicht en frommelen onze auto ergens tussen, hier moeten we echt even stoppen. Na wat fotootjes met de telefoon gaan we snel verder, hier komen we nog wel een keer terug, nu zijn we al aardig moe aan het worden en willen we alleen nog maar naar het huisje.
Maar er moeten ook nog wat boodschappen gedaan worden. Dit doen we in Fort William, daar komen we toch langs en zitten een paar grote supermarkten. We slaan het hoognodige in en gaan snel naar Glenfinnan, eens kijken of we het huisje kunnen vinden.
En ja hoor, ondanks dat we het huisje al honderd keer via streetview bekeken hebben, rijden we er eerste instantie gewoon voorbij. En als we uiteindelijk voor de deur staan en naar binnen gaan, zakt onze mond open van verbazing…….wat een huis!!! Ramen aan alle kanten met uitzicht op de bergen en een tuin met een stromend beekje erlangs, en dan hebben we het nog niet eens over de binnenkant. Mocht het een week lang gaan regenen, vermaken we ons hierbinnen ook wel!
Weer: 11 graden, dikke bewolking en van tijd tot tijd regen.
Wat een mooi avontuur gaan jullie tegemoet in Schotland.
Jullie zijn goed voorbereid en wat zullen jullie de komende weken gaan genieten.
Geniet volop van jullie mooie knusse vakantieverblijf. Leuk dat we mogen meegenieten van jullie mooie wandelingen door het ruige Schotse landschap met vele mooie vergezichten. Heel veel plezier.
We kijken uit naar al jullie avonturen.